Sidhuvud Till Strömsunds kommuns startsida

|  Om webbplatsen  |  Felanmälan  |  Kontakt  |  A - Ö  |  Translate |

30 mars 2017

Stöd till barn och unga

Att känna sig nedstämd och ledsen eller må dåligt psykiskt är vanliga reaktioner när man är med om jobbiga saker. Det är en del av livet.

Det kan hända saker i hemmet, på fritiden eller i skolan som gör att livet känns svårt ibland. Det kan vara bråk mellan föräldrar eller mellan föräldrar och barn. Man kan bli hotad av någon eller utsatt för våld eller övergrepp. Det kan förekomma mobbing eller andra saker i skolan som gör att man känner sig kränkt och ledsen. Det kan också finnas andra orsaker till att man mår dåligt.

Ibland kan man själv eller tillsammans med någon som man litar på hitta orsaken till att man mår som man gör och även hitta lösningar på problemen, men ibland behöver man prata med någon annan för att få hjälp. Kanske någon från skolans elevvård, eller någon från kommunens eller landstingets verksamheter för barn och unga.

Här får du tips om vart du kan vända dig för att få svar på dina frågor och för att få hjälp.

På webbplatsen Koll på soclänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns svar på barns frågor om socialtjänsten. Informationen utgår ifrån barns rättigheter och möjlighet till stöd från socialtjänsten.

Har du behov av akut hjälp?
Här finns telefonnummer som du kan ringa till om du upplever att du behöver akut hjälp vid psykisk ohälsa för barn eller unga.

Vänd dig hit när det är akut

Verksamheter för hjälp och stöd

För dig som bor i Strömsunds kommun finns flera olika verksamheter som kan hjälpa dig.

Kontaktinformation till verksamheter

Stöd och hjälp för barn och unga i Jämtlands länlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns mycket viktig och nyttig information samlad.

Det finns olika anledningar till att barn och unga mår dåligt

Sjukvårdsrådgivningens hemsida erbjuder en hel del viktig och nyttig information. En annan hemsida som innehåller bra information för barn och unga är Umo, din ungdomsmottagning på nätet. Oavsett vilken orsaken är bakom att det inte känns bra under en period i livet finns det alltid hjälp, råd och stöd att få.

Klicka dig vidare för att läsa mer!

Kontakt
Självmordslinjen 90101

Självmordslinjen 90101

© Strömsunds kommun – Box 500 – 833 24 Strömsund – telefon 0670-161 00  – stromsunds.kommun@stromsund.se  
Organisationsnummer: 212000-2486 – Om webbplatsenLogga in