Sidhuvud Till Strömsunds kommuns startsida

|  Om webbplatsen  |  Felanmälan  |  Kontakt  |  A - Ö  |  Translate |

29 mars 2017
Bild på landsbygd

Det finns möjlighet till bra uppkoppling även på landsbygden.

För dig på landsbygden

Målet är att så många av våra medborgare som möjligt ska få tillgång till någon form av bredband.

För att bygga fibernät på landsbygden behövs i de allra flesta fall bidrag för att priset per anslutning ska bli rimlig för dig som ska ansluta din fastighet till fibernätet. Inom Landsbygdsprogrammet finns bidrag att söka för att bygga ut fibernät på landsbygden.

För att kunna erbjuda bredband till så många som möjligt krävs stort intresse på de ställen som ligger långt ifrån kommunens fiberkabel. På vissa platser i kommunen kan det vara aktuellt med andra former av bredband, till exempel genom mobila lösningar.

I Strömsunds kommun finns exempel på byar som bildat fiberföreningar och valt att bygga fibernät i egen regi, dessa föreningar finns i Västertåsjö, Fyrås, Görvik och Sörviken.

Landsbygdsprogrammets projektstödlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och bygdeavgiftsmedellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är exempel på möjlig finansiering för utbyggnad av fiber. 

Viktigt att göra en intresseanmälan

Kommunen kan bara bygga ut fibernätet (kallat stadsnätet) under förutsättning att det är många som vill ansluta sig och att vi får de bidrag som behövs för att kunna erbjuda en rimlig anslutningsavgift.

Knapp för intresseanmälan

Klicka på knappen för att göra din intresseanmälan. 

Vill du veta mer?
Kontakta gärna vår bredbandssamordnare. Hon svarar på frågor och kan lotsa dig vidare. Kontaktuppgifterna finns längst upp i högerspalten.

© Strömsunds kommun – Box 500 – 833 24 Strömsund – telefon 0670-161 00  – stromsunds.kommun@stromsund.se  
Organisationsnummer: 212000-2486 – Om webbplatsenLogga in