Sidhuvud Till Strömsunds kommuns startsida

|  Om webbplatsen  |  Felanmälan  |  Kontakt  |  A - Ö  |  Translate |

28 mars 2017

Högskoleutbildning

Att välja rätt utbildning

Det finns många universitet och högskolor att välja mellan och en mängd utbildningar. Det finns allt från hela utbildningsprogram till korta kurser, på hel- eller deltid. För att få information om vilka utbildningsalternativ som finns, använd söktjänsten antagning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Högskoleverkets webbplats om studier på universitet och högskola.

Studera hemifrån

Utbudet av distansutbildningar växer. Att studera på distans kan vara lockande om man inte vill byta bostadsort, om man har familj och barn, eller vill kombinera studierna med arbete. Studieformen ger stor frihet men kräver också studiedisciplin. En del utbildningar är helt nätbaserade, en del kräver att man vid vissa tillfällen befinner sig på plats.

LärCentrum

Finns på Gröna skolan, Myrgatan 10 i Strömsund. Lärcentrum ger dig som vuxenstuderande tillgång till studieplatser, datorer, kopiering,  videokonferens och tentamensmöjligheter.
www.larcentrum.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Akademi Norr

Lärcentrum och Strömsunds kommun är en av 12 inlandskommuner som samverkar med Akademi Norr. Syftet är att initiera, samordna och genomföra högre utbildning. Det har resulterat i att många kommuninvånare har haft möjlighet att bedriva högre studier i Strömsund på Lärcentrum.
www.akademinorr.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt
Lärcentrum

© Strömsunds kommun – Box 500 – 833 24 Strömsund – telefon 0670-161 00  – stromsunds.kommun@stromsund.se  
Organisationsnummer: 212000-2486 – Om webbplatsenLogga in