Sidhuvud Till Strömsunds kommuns startsida

|  Om webbplatsen  |  Felanmälan  |  Kontakt  |  A - Ö  |  Translate |

31 mars 2017
Stipendieutdelning

IFK Kyrktåsjö fick igår ta emot stipendium ur Kungens Jubileumsfond. Landshövdingen Jöran Hägglund delade ut utmärkelsen. Föreningen representerades av ordförande Richard Persson samt spelarna Vera 10 år, Frans, 13 år och Elly, 4 år.

IFK Kyrktåsjö fick stipendium från kungens jubileumsfond

Onsdagen 22 juni fick idrottsföreningen IFK Kyrktåsjö ta emot stipendium från Stiftelsen Konungens Jubileumsfond. Landshövdingen Jöran Hägglund var på plats för att räcka över utmärkelsen.
– Tack för det här otroligt fina priset, det känns fantastiskt att vi blir uppmärksammade på det här sättet, sa ordföranden Richard Persson.

I samband med kommunfullmäktigesammanträdet på Hjalmar Strömerskolan i Strömsund igår fick en av kommunens idrottsföreningar, IFK Kyrktåsjö, ta emot ett stipendium ur Stiftelsen Konungens Jubileumsfond. Landshövdingen Jöran Hägglund var på plats för att dela ut utmärkelsen.

– Det är en ynnest att få vara handräckningsman för Sveriges konung och få komma hit och dela ut den här utmärkelsen för det jobb ni utför i föreningen, sa han under ceremonin.

Framgångsrik Bäverliga

Richard Persson, ordförande och fotbollsspelarna Frans, 13 år, Vera, 10 år och Elly 4, år representerade föreningen och fick ta emot både blommor och diplom med en kunglig underskrift. Föreningen får utmärkelsen för sitt integrationsarbete samt för satsningen på Bäverligan, en barn- och ungdomsserie som sträcker sig över flera länsgränser. Här samarbetar lag från tre fotbollsförbund, Jämtland/Härjedalen, Västerbotten och Västernorrland, för att spelarna i dessa regioners inland ska få spela seriespel trots långa avstånd till närmsta stad och seriespel.

Betyder mycket för bygden

– Tack för det här otroligt fina priset, det känns fantastiskt att vi blir uppmärksammade på det här sättet. Ifjol hade vi 98 aktiva spelare i olika åldrar. Det är mycket för en liten by och vi är otroligt glada för att så många är intresserade av vår verksamhet. Det betyder mycket för bygden, sa Richard Persson.

Utmärkelsen består av ett stipendium på 25 000 kronor.

Fakta: Konungens Jubileumsfond för unga i Sverige

Fondens ändamål är att främja barns och ungdomars fostran samt att stödja vetenskaplig forskning med anknytning därtill. Förslag till mottagare av stipendium/anslag lämnas till stiftelsen av Sveriges landshövdingar.

Stipendieutdelning

Landshövdingen Jöran Hägglund delade ut stipendiet till IFK Kyrktåsjö.

© Strömsunds kommun – Box 500 – 833 24 Strömsund – telefon 0670-161 00  – stromsunds.kommun@stromsund.se  
Organisationsnummer: 212000-2486 – Om webbplatsenLogga in