Sidhuvud Till Strömsunds kommuns startsida

|  Om webbplatsen  |  Felanmälan  |  Kontakt  |  A - Ö  |  Translate |

30 mars 2017

Kampanjen Skolkören ska lyfta skolan

Nu är Skolkören igång! Det är en gemensam satsning för att lyfta skolan och läraryrket. Alla kommuner i länet, Region Jämtland Härjedalen och Jämtlands gymnasium är med. Med Skolkören vill vi lyfta det som är bra – vi tror att det gör vår skola ännu bättre.

Skolkören är en gemensam satsning som alla länets kommuner, Jämtlands Gymnasium och Region Jämtland Härjedalen står bakom. Kampanjen pågår i två år och syftet är att lyfta skolan och läraryrket. Kampanjnamnet ”Skolkören” syftar på att många gemensamt höjer sina röster och hyllar skolan.

Noliamässan – en av aktiviteterna

Startskottet gick 21 februari på Noliamässan där Skolkörens ambassadörer fanns på plats för att berätta om läraryrket och försöka locka framtida kollegor.

Att vara med på Noliamässan är en av flera aktiviteter som kommer att ske inom Skolkören. Webbplatsen, www.skolkoren.nu, har precis publicerats med information om läraryrket, hur det är att jobba i Jämtland Härjedalen, länkar till lediga jobb med mera. På webbplatsen presenternas också en del av Skolkörens ambassadörer, två från varje kommun samt från Jämtlands Gymnasium, och man kan anmäla sig att testa på att vara lärare för en dag.

Fullspäckad webbplats

– På hemsidan kommer vi kontinuerligt att publicera artiklar, filmklipp och bilder som berättar om hur det är att jobba som lärare i Jämtland Härjedalen. Vi vill lyfta goda exempel på engagerade lärare och spännande arbetssätt, det kan vara stora nyheter och vardagliga berättelser. Tipsa oss gärna om vad som händer i er kommun, säger Karin Sundström.

Titta på Skolkörens egen musikvideo!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om Skolkören på

webbplatsen www.skolkoren.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksidanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

• Instagram (#skolkoren)

Hjälp gärna till att gilla och dela så att kampanjen når fler!

© Strömsunds kommun – Box 500 – 833 24 Strömsund – telefon 0670-161 00  – stromsunds.kommun@stromsund.se  
Organisationsnummer: 212000-2486 – Om webbplatsenLogga in