Lyssna på sidan Lyssna
Porträttbilder.

2024 års ledarstipendiater, från vänster, Britt-Marie Bryntesson och Ingrid Lundgren. Till höger Wilma Roos, en av kulturstipendiaterna.

Publicerad:

Grattis till årets kultur- och ledarstipendiater

Nyligen delade barn-, kultur- och utbildningsnämnden ut årets kultur- och ledarstipendier. Det skedde under nationaldagsfirandet på Ströms hembygdsgård.

Årets kulturstipendiater

Kulturstipendiet ska stödja och uppmuntra verksamhet inom litteratur, musik, konst, teater, foto, film, konsthantverk, hembygdsverksamhet med mera. Stipendiet är på 8.000 kronor som kan delas mellan två stipendiater och sökas av enskilda personer.

Ann-Christin Åhrén

Motivering: Ann-Christin Åhrén tilldelas 2024 års kulturstipendium för sitt arbete med att förvalta och sprida den samiska kulturen och hantverket till nya generationer.

Maja Faugert och Wilma Roos

Motivering: Två Blondinas, Maja Faugert och Wilma Roos, har på kort tid nått stora framgångar i en aktuell musikgenre och blivit en inspirationskälla för ungdomar i kommunen.

Årets ledarstipendiater

Ledarstipendiet ska gå till ledare som är skriven i Strömsunds kommun och under flera år gjort framstående frivilligt arbete inom ideell förening eller organisation. Stipendiet är på 8.000 kronor och kan delas på två. Ideella föreningar och organisationer kan föreslå kandidater.

Britt-Marie Bryntesson och Ingrid Lundgren Rossöns IF

Motivering: Sedan flera år tillbaka har Britt-Marie och Ingrid genomfört seniorgympa som genom åren lockat allt fler deltagare. Viktigt för dom vid varje träff är aktivera alla sinnen och de gör dom genom träning, quiz och gemensam fika. Ibland bjuder de även in förskolebarn och dom äldre vid Rossöcenter för att umgås och aktiveras tillsammans över åldersgränserna.


Priserna delades ut av barn-, kultur- och utbildningsnämnden i samband med nationaldagsfirandet på Ströms hembygdsgård den 6 juni.

Stort grattis!

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: