Lyssna på sidan Lyssna
Porträtt: Marlene Stenehäll.

Marlene tycker om att hjälpa människor.

Publicerad:

Marlene är god man: Jag får höra många fina livshistorier

Marlene från Strömsund har gått i sina föräldrars fotspår att hjälpa andra människor och har nu varit god man i 20 år. Vi behöver fler gode män – lämna ditt intresse och gör verklig skillnad i någons liv. Du ingår i ett tryggt nätverk där du får stöd i ditt uppdrag.
– Jag gillar att vara god man för jag får höra många fina livshistorier, säger hon.

När Marlene Stenehäll växte upp fick hon på nära håll se hur betydelsefullt det är att hjälpa andra människor. Hennes pappa var god man under många år. Det inspirerade henne till att själv bli god man, just nu är hon stöd för två personer. Till vardags arbetar hon som administratör inom individ- och familjeomsorgen.

Många har ett väldigt smalt socialt nätverk, och ingen som kan hjälpa till. Att få ta bort den ekonomiska stressen så de kan tänka på annat och inte behöver oroa sig känns viktigt.

Vad ger uppdraget dig personligen?

– En fin känsla att få hjälpa någon annan, det är oslagbart. Jag får också höra många fina livshistorier.


Vad vill du säga till de som är nyfikna på att bli god man?

– Prova! Sköter du din egen ekonomi, kan du också bli god man. Börja med ett lättare uppdrag, du lär dig med tiden och det finns mycket hjälp och stöd att få.

Bli god man du också!

Att vara god man är ett långsiktigt uppdrag som bidrar till stabilitet och trygghet i tillvaron för de som behöver det mest. Du får stöd och vägledning från Överförmyndaren i ditt uppdrag, och kan bolla funderingar med övriga gode män i kommunen. Anmäl ditt intresse redan idag!

Läs mer och anmäl intresse att bli god man

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: