Lyssna på sidan Lyssna
Barn vid älv.

Håll utkik efter barn och ungdomar med varselvästar längs älvkanten i Gäddede i helgen. Det är dags för Älvstädningen. Foto: Städa Sverige

Publicerad:

Ungdomar i Frostviken deltar i Älvstädningen

Den 24 och 25 augusti städar idrottsungdomar i Frostvikens FF två älvsträckor i Gäddede. Uppdraget ingår i Älvstädningen som är ett samarbete mellan idrottens miljöorganisation Städa Sverige och energibolaget Fortum.

Sedan starten av Älvstädningen för tolv år sedan har ungdomar befriat älvstränderna från närmare 300 ton skräp. I år deltar över 3.000 barn och ungdomar för att städa längs åtta svenska älvar där Fortum har vattenkraft. I vår kommun finns tre kraftverk: Linnvasselv, Bjåsjön och Sippmikk.

Ungdomar i Frostviken deltar

Från Strömsunds kommun deltar Frostvikens FF som kommer att plocka skräp längs två älvsträckor i Gäddede. Städningen är en värdefull insats för miljön och det lokala samhället. Ungdomarnas gemensamma idrottskassa får också ett välkommet tillskott genom den ersättning som föreningen får för insatsen.


I uppdraget ingår att ta del av en digital miljöutbildning, plocka skräp, sortera skräpet, märka upp säckar och lämna på upphämtningsplatser, göra en skräpanalys och rapportera städningen.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: