Lyssna på sidan Lyssna
Broschyr: Om krisen eller kriget kommer.

Mellan den 18 och 29 november får alla hushåll den nya versionen av broschyren Om krisen eller kriget kommer.

Publicerad:

Ny version av broschyren Om krisen eller kriget kommer

I slutet av november skickar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ut en ny version av broschyren Om krisen eller kriget kommer till alla hushåll. Redan nu kan du läsa den på msb.se. Läs, följ råden och spara broschyren när den kommer!

Med anledning av att säkerheten i vår omvärld har försämrats sedan den förra broschyren skickades ut 2018, har regeringen gett MSB i uppdrag att ta fram en ny version.


Den nya broschyren har större fokus på vår beredskap för krig och hur man ska agera vid ett militärt angrepp. Den ger även konkreta råd kring hur man kan förbereda sig och agera om något allvarligt händer.

Läs och spara broschyren

Den nya broschyren kommer att delas ut till alla hushåll under två veckor mellan 18 och 29 november. För att så många som möjligt ska känna igen broschyren när den kommer presenterar MSB redan nu en digital version på sin webbplats. Det är viktigt att alla vet att man ska läsa den, följa råden och spara broschyren.

Läs nya versionen av Om krisen eller kriget kommer på msb.se Länk till annan webbplats.

Olika språk

I samband med att broschyren börjar delas ut i brevlådorna den 18 november, kommer den gå att ladda ned på olika språk på MSB:s webbplats. Den kommer också att finnas på teckenspråk, i punktskrift, inläst på svenska och engelska och som korta filmer på olika språk. Den version som finns att läsa på msb.se går att få uppläst i uppläsningsverktyg.


Om du inte fått en broschyr i slutet av november kan du beställa den kostnadsfritt på msb.se.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: