Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Strömsund utsedd till Guldkommun

Strömsund har utsetts till Guldkommun av det nationella kvalitetsregistret Senior alert. Det innebär att vi är en av 30 kommuner som klarat de höga kriterierna i arbetet med att förbättra livskvaliteten för de äldre på särskilda boenden.

Senior alert är ett nationellt kvalitetsregister och verktyg som används för att minska risken för undernäring, trycksår, fallskador och munhälsorelaterade problem inom äldreomsorgen. Med hjälp av verktyget kan personalen på kommunens särskilda boenden tidigt identifiera risker och göra riskbedömningar samt sätta in åtgärder som förbättrar de äldres livskvalitet. Hela Strömsunds kommun inklusive Närvård Frostviken arbetar lika när det gäller det vårdpreventiva arbetet.

”Glad och stolt”

– Jag är väldigt glad och stolt över våra fantastiska medarbetare på förvaltningen och i Närvård Frostviken vars arbete inom vårdprevention har lett till att vi får den här fina utmärkelsen. Största vinsten är att de boendes hälsa förbättras med bra förebyggande arbete, säger Pernilla Johansson, chef för vård- och socialförvaltningen.


Varje år redovisar Senior alert täckningsgradssiffror till Sveriges kommuner och regioner och då görs en jämförelse mellan uppgifter som kommunerna lämnat till Socialstyrelsen och det som finns registrerat i Senior alert. För att bli en Guldkommun krävs en täckningsgrad på minst 90 procent, i minst 75 procent av dessa fall ska bakomliggande orsaker ha utretts och nödvändiga åtgärder genomförts.


Strömsunds kommun har sju särskilda boenden som alla har varit med och bidragit till att vi blivit en Guldkommun.

Årets Guldkommuner 2024

Kristinehamn, Eslöv, Söderhamn, Munkedal, Boden, Malå, Hylte, Tranemo, Enköping, Bjurholm, Strömsund, Sala, Tierp, Upplands Väsby, Österåker, Nacka, Sollentuna, Mariestad, Överkalix, Uppsala, Örkelljunga, Vara, Grästorp, Storuman, Staffanstorp, Perstorp, Mörbylånga, Torsby, Ånge och Haparanda.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: