Lyssna på sidan Lyssna

Rösta på Årets eldsjäl 2024

Efter förslag från allmänheten har Näringsliv och utveckling röstat fram följande tre kandidater. Nu är det allmänheten som avgör – lämna din röst senast den 8 september.

Allmänheten har lämnat följande motiveringar:

Ulla Holgersson

(Strömsund)


Motivering

För ett mångårigt engagemang i Reumatikerföreningen Strömsund, PRO- föreningen och SPF-föreningen där hon genom sitt glada och positiva sätt hjälper medlemmar och medmänniskor att få uppmuntran i vardagens olika prövningar. Hon finns alltid där med ett leende och ett uppmuntrande ord.

Inger Norlin

(Norråker)


Motivering

Det är hon man ringer om man behöver hjälp, det spelar ingen roll vad det är. Det finns en låt som heter ”Jag ringer Inger”, den brukar vi i byn sjunga när vi ringer henne. Inger är verkligen överallt och fixar nästan jämt, antingen så är hon på macken i byn och planterar blommor i lådorna, eller uppe på parken i Norråker och byter gardiner inför julmarknaden, eller så är hon på affären i byn och hjälper till att vattna blommorna.


Och bland alla evenemang som är i Norråker så är Inger alltid där och hjälper till. Det hade aldrig gått utan henne! Behöver du hjälp med att ta ner hundgårdssektioner? Jag ringer Inger! Hundvakt? Jag ringer Inger!

Arne Carlström

(Backe)


Motivering

I 40 års tid har han varit med i Backe IFs styrelse, varav de senaste 15 åren som ordförande. Han var länge den drivande kraften i Fjällsjömarknaden och lade en stor del av sin semester till att ställa iordning inför och sedermera städa undan efter marknaden.

 

Ett urval av det han varit engagerad i är byggandet av Fjällsjöhallen i Backe, Backes utegym och renoveringen av tennisplanen. Sedan han gick i pension under fjolåret har han växlat upp och lägger än mer tid på att arbeta för bygden och idrottsföreningen. Antalet arbetstimmar som Arne har lagt och lägger till ideellt arbete är så många att det inte går att räkna.

Sista dag att rösta på Årets eldsjäl är den 8 september klockan 23.59.
Markera den person som du vill lägga din röst på * (obligatorisk)
Markera den person som du vill lägga din röst på



Mina uppgifter
Mina uppgifter



Fakta

Det finns många engagerande, positiva människor med stor drivkraft i vår vidsträckta kommun. Personer som är så viktiga för vår bygd.


För att uppmärksamma, uppmuntra och visa uppskattning till dessa eldsjälar har Strömsunds kommun instiftat priset Årets eldsjäl. Priset delas ut varje år på Guldälggalan.

Kriterier för Årets eldsjäl

Årets eldsjäl är en person i Strömsunds kommun som är positiv, har drivkraft och ett brinnande engagemang.

Kontakta oss

Näringsliv och utveckling

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: