Lyssna på sidan Lyssna
Rödluvans förskola

Rödluvans förskola

Rödluvans förskola ligger i Hoting. På förskolan går barn som är mellan 1-5 år. Lokalerna och gården är väl anpassade för förskola och närheten till naturen gör det möjligt att gå till skogen med alla barn.

På Rödluvans förskola står barnens trygghet, intressen och behov i centrum. Vi anpassar miljön och aktiviteterna utifrån den undervisning som bedrivs.

Så jobbar vi

På Rödluvans förskola organiserar vi verksamheten så att barnen får rikligt med tid, rum och material som är anpassat för att stimulera och väcka barnens fantasi och vetgirighet. Miljöerna förändras kontinuerligt så att den är tillgänglig för alla barn och inspirerar dem att samspela och att utforska samt för att stödja barnens utveckling, lärande, lek och kommunikation.


Den utbildning vi bedriver styrs av förskolans läroplan som säger att förskolan ska präglas av en pedagogik där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. I utbildningen ingår undervisning. Undervisning innebär att stimulera och utmana barnen med läroplanens mål som utgångspunkt.

Vår miljö och vår personal

På förskolan arbetar både förskollärare och barnskötare och vi har också ett nära samarbete med specialpedagog.


Vi har tillgång till fina utemiljöer med en gård som är anpassad för lek och rörelse. Innemiljön består av två avdelningar och en stor gemensam lekhall. Ena avdelningen är inredd som matsal där barnen själva får ta sin mat, så kallad buffè. Maten får vi från Centralskolans kök. På den andra avdelningen och lekhallen vistas barnen de stunder lärande och undervisning sker.

Våra öppettider

Vi anpassar våra öppettider efter föräldrarnas behov. Just nu har vi öppet vardagar klockan 6.00–17.30.

Välkommen!

Jag heter Linda Saarinen och är rektor.


Kontakta mig om du har några frågor.

Sjukanmälan

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela oss på förskolan. Ring eller sms:a så fort som möjligt på morgonen. Meddela även när barnet kommer tillbaka.

 

Telefonnummer

Myran: 073-048 73 12

Nyckelpigan: 073-058 07 25

Matsedel.

Kontakta oss

Rödluvans förskola

Villagatan 7

833 51 Hoting

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: